Sådärja. Nu är vi åter hemma efter en förmiddag på utställning i följd av födelsedagsfirning för världens bästa mormor, så där några dagar i efterskott…

Från början då, vi kom till utställningen, lagom i tid tyckte jag. Ogillar att stå och vänta allt för länge, meeeen utställning är utställning och såklart så drar allt ut på tiden ändå.. ; ) 

Efter nån timmes väntade var det äntligen dags för de korthåriga tyskarna, hanarna först ut där Faxas bror Fokus vann bästa hane (för att sedan gå hela vägen och bli BIR!) 

Lillan fick följande kritik; 2,5 år tik med bra prop. Vacker hals och överlinje, vackert huvud och uttryck. Bra öron, bra frambröst. Välbyggd kropp. Välvinklad bak och fram, bra benstomme och tassar. Önskar lägre buren svans. Rör sig parallell fram och tillbaka. Bra steglängd sidan. Bra päls. 

Med oss fick vi ett kärt CK, blev 2:a i kk och 4 i btkl och ett reservcert! 

Tjohooo, så roligt, och detta gör att det kommer råda spänning om en månad när vi ska ställa i Umeå då det endast fattas ett nu för att få ut våra championat! Däremot så är kommande utställning en specialutställning, och det brukar vara grymt med konkurrens… Menmen, hoppet är det sista man tappar.. Right?!

Och på tal om utställning, visst att det är jätteroligt när det går bra, men nog föredrar jag lydnads och brukstävling framförallt ändå, då det känns som hela ekipaget står för framgångarna och att man faktiskt presterar.. ; ) 

Sedan har vi myst hos mormor med god mat och hela familjen på plats, det händer inte ofta på höstarna kan jag medge… Ska ägna min sista timme med lite plugg & te, snart råder det tenta, så schäfern får stanna hemma i Övik i veckan så går vi all in med tentaplugg i veckan!

Image