20120408-183828.jpgGlad påsk från oss!

Påskledigheten spenderas i Örnsköldsvik, och det är något speciellt med denna stad, att gå nedför kullerstenarna mot havet, att sitta och prata i flera timmar med öviksvänner, att gå promenader på så kända marker, att bara kunna släppa ut hundarna på gården, att behöva ta bilen för att ta sig till vänner, men kanske framförallt känslan av en helt annan ro här hemma. Att bara sitta kring köksbordet titta på ekorrarna och fåglarna som äter frön som mamma matar de med och bara känna ro.

Ro, – Får en annan definition hemma än när man är i Umeå. Även fast jag aldrig skulle vilja byta ut någon av platserna. Tänka sig att man kan tycka om två ställen så mycket, på så olika vis.

Även fast jag inte alls är avundsjuk på våra tvåor som ska iväg på Sverigeresan så är jag ändå det på något sätt, de kommer få se så sina platser i Sverige som man kan tappa andan för, kanske framförallt Skåne & Småland. Och jag tror nog att vi kanske inte riktigt uppskattade det enormt när vi väl var på plats, eftertänksamheten. – Tro vart man egentligen kommer hamna när man är klar? Det kanske är lika bra, att inte veta. Ännu.

Annonser